Livet sammen

Har du et parforhold du vil ta vare på? Livet sammen er kurset for ditt parforhold; enten dere har det bra sammen og ønsker å ta vare på det gode dere har, eller om dere har små eller større utfordringer dere trenger å ta tak i. Livet sammen består av flere kursmoduler, der dere kan velge en eller flere moduler – alt etter hva som som passer dere.

Hvem passer kurset for?

Alle som har et parforhold å ta vare på. Dere kan være 25, 45 eller 75, ha vært sammen i fem måneder eller femti år. Med andre ord: Alle stadier i parforholdet. 

Hvor foregår kursene?

Vi har valgt kurssteder med omhu. Noen er senstrumsnære  i en storby. Andre har muligheter for rekreasjon i spaanlegg eller vakker natur.

Hvor lenge varer kurset?

Kurset foregår fra klokka 10-18 på lørdag med god lunsjpause. Dere kan derfor velge om dere vil bo hjemme, eller overnatte én eller to netter på hotellet.

Hva skjer på kurset?

Vi holder korte foredrag og dere får en rekke utviklende  og inspirerende oppgaver. Det er dere to som arbeider sammen og ingenting må deles. 

Våre neste kurs

Trykk på lenken til høyre for å gå til kjøpssiden.

Livet Sammen – A Påfyll for parforholdet

Dette kurset er et grunnkurs for parforholdet der vi gir vi dere påfyll for forholdet, smarte triks og lure grep for å ta vare på kjærligheten i hverdagen.

På dette kurset forebygger vi problemer, samtidig som vi også løfter par som har vanskeligheter. For noen par er denne modulen nok, for andre er dette grunnsteinen før man tar andre moduler.

Par som har gått på Livet sammen – Påfyll for parforholdet, kan senere velge mellom flere moduler. Disse vil bli fortløpende lansert i løpet av 2019 og 2020. Les mer om de ulike kursene nedenfor. 

Nye kurs-moduler kommer

Livet sammen A – Påfyll for parforholdet, er det første kurset fra Relasjonsskolen. I løpet av 2019 og 2020 vil vi lansere en rekke kurs, eller moduler som vi liker å kalle det. Alle er forskjellige og opplever at parforhholdet har ulike behov. Derfor vil dere kunne sette sammen alle de kursmodulene som passer akkurat deres parforhold. Følg med på relasjonsskolen.no og vår Facebook-side for lansering av nye kurs-moduler.

 

Livet sammen – B Hverdagslivets utfordringer – kommunikasjon og konflikt. 

For dere som har bestemte og gjerne avgrensete temaer som dere har behov for å finne gode løsninger på.

Livet sammen C- Å leve med forskjeller og ulike følelser

For dere som har noen grunnleggende utfordringer og forskjeller som ikke så lett kan endres, men som dere ønsker å leve med å en god måte.

Livet sammen D- Å gjøre det godt igjen – Reparasjon og rydding

For dere som ønsker å reparere feilsteg eller sårhet i relasjonen som har bygd seg opp over tid.

 

Livet sammen E- Mer om intimitet og seksualitet

For dere som ønsker å jobbe med den fysiske siden av forholdet.

Om livet sammen

Kurset«Livet sammen» er utviklet av Bjørk Matheasdatter og Frode Thuen. Vi har holdt parkurs sammen i en årrekke for en rekke oppdragsgivere, og har trivdes veldig godt med det. Samtidig har ønsket om å kunne tilby et helhetlig kursopplegg, der vi både holder i innhold og rammer vokst frem.

«Livet sammen» er utviklet på bakgrunn av erfaringer og forskning. Erfaringene har vi høstet gjennom mange år, både som kursledere og parterapeuter. Vi har møtt et stort antall par både i kurs og terapi, og fått brev og henvendelser til spaltene våre. Vi vet mye om hva som styrker parforholdet og hvilke utfordringer de fleste har. Og vi vet hvordan vi skal skape en god kursdag.

Det teoretiske grunnlaget er hovedsakelig hentet fra emosjonsfokusert parterapi, men bygger også på kognitive nevrovitenskap, samt på atferdsterapeutiske og mentaliseringsbaserte prinsipper og tilnærminger.

Oppsummert kan vi si at kurset er utviklet med bakgrunn i forskningsbasert kunnskap om hvilke faktorer som påvirker parforholdet, og erfaringskunnskap om hvordan denne forskningen kan formidles på en mest mulig gjenkjennelig og engasjerende måte for par i ulike faser av samlivet og i ulike livssituasjoner.